icon icon Call center: icon +382 67 000 112 Vrijeme dolaska: 13h - 20h | Vrijeme odlaska: 7h - 11h icon icon icon icon Poslovna saradnja

Aktuelnosti

image

Vodopadi na Cijevni su veličanstveni dragulj prirode

Na svega oko 8 kilometara od Podgorice nalazi se jedna od glavnih atrakcija ovog kraja i omiljeno mjesto za izletište stanovnika Glavnog grada Crne Gore. Simbolično nazvani „Nijagarini vodopadi“, nijesu nalik originalnoj verziji, ali svojim jedinstvenim i impresivnim izgledom, takođe mame turiste iz cijelog svijeta, naročito posljednjih godina.

Jedini vodopadi koji postoje u Crnoj Gori zidani su prije 150 godina, kada su bili neophodni za rad vodenice, da bi danas, nakon dugog niza godina, postali jedno od najposećenijih mjesta u okolini Podgorice.

Vodopadi su dio veličanstvenog kanjona rijeke Cijevne. Zbog uskih prolaza, velikih kamenica i blizine ravnici na kojoj se prostire veliki vinograd, kanjon Cijevne je jedan od najljepših u Crnoj Gori.

Sačinjen od oštrih stijena, kanjon Cijevne se u nekim djelovima može preskočiti, obzirom na njegovu širinu, iako njegova dubina doseže 10, a na pojedinim dijelovima čak i 20 metara.

U proljeće je vodostaj još uvijek visok, pa vodopad koji krasi ovu rijeku, pokazuje svoju punu ljepotu.

Ipak, tokom avgusta, kada rijeka Cijevna zbog visokih temperatura na mnogo mjesta presuši, i vodopadi Nijagara ostaju bez vode. Stoga, ukoliko niste, požurite da posjetite ovaj dragulj prirode!

Poslednji Postovi