icon icon Call center: icon +382 67 000 112 Vrijeme dolaska: 13h - 20h | Vrijeme odlaska: 7h - 11h icon icon icon icon Poslovna saradnja

Aktuelnosti

image

Deseti jubilarni Underhill Fest - Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma, održaće se od 2. do 9. juna u na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici.

Festival će biti otvoren u nedelju, 2. juna u 20 sati na terenu KK Budućnost, projekcijom filma o Ernestu Ingmaru Bergmanu.

Kao i prethodnih godina filmski selektor je Vuk Perović, a dvadesetak filmova biće podijeljeno u tri kategorije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku.

„Podgorička publika moći će da vidi najbolja ostvarenja u proteklih godinu dana među kojima su filmovi “Srbenka” Nebojša Slijepčević, koji je na Kanskom festivalu proglašen dokumentarcem godine i koji je dobitnik nagrade Srce Sarajeva i Nagrade publike na Sarajevo film festivalu; “Greetings from a free Forest” Iana Soroka pobjednika DocLisboe u Lisabonu, “Sinovi smo tvog stijenja” Ivana Salatića koji je imao premijeru takođe na festivalu DocLisboa, “Na vodi” Gorana Devića dobitnika posebnog priznanja žirija na DOK Leipzigu, “Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog koji se bavi hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim usponom, kao i film o Leonardu Koenu “Bird on a Wire: Leonard Cohen”, za koji je dugo smatrano da je zauvijek izgubljen“, saopštili su organizatori.

Poslednji Postovi