icon icon Call center: icon +382 67 000 112 Vrijeme dolaska: 13h - 20h | Vrijeme odlaska: 7h - 11h icon icon icon icon Poslovna saradnja

Aktuelnosti

image

Peti Džada fest od 10. do 16. juna

Peto izdanje Džada festa održaće se od 10. do 16. juna na više lokacija na otvorenom i u narodnoj biblioteci „Radoslav Ljumović“ u Podgorici, a kako su organizatori kazali, prvi put će biti organizovan kao međunarodni festival debitantskog igranog filma.

U takmičarskoj selekciji će se tako naći filmovi "Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, "Meso" režisera Saše Hajdukovića, "Iskra" Gojka Berkuljana, "Nesavršeno doba" Ulise Leonarda, "Osmi povjerenik" Ivana Salaja, "Ono što ostaje" Hesusa Serne i Lukasa Parnsa, te "Balkan Noir" Dražena Kuljanina, koji će biti prikazani u biblioteci.

Pored toga, publika će tokom revijalnog programa, koji će se održati na ulicama Podgorice, biti u prilici da vidi filmove "7 i po" Miroslava Momčilovića, "Štrumpfovi - Izgubljeno selo" Keli Ezberija, "Betino putovanje" Emanuel Berko, "Mržnja" Metjua Kasovica, "Što je muškarac bez brkova" Hrvaja Hribara, a festival će zatvoriti Oskarovac "Cinema paradiso" reditelja Đusepea Tornatorea.

Ove godine će Džada fest će imati i dva nova segmenta. Prvi je program "Master Of Cinema" u okviru kojeg će svi zainteresovani biti u prilici da čuju predavanje Hrvoja Hribara na temu "Postoje li dovoljni razlozi da i dalje snimamo filmove?". Ono će se održati 11. juna od 12 sati u "Marienplatzu" i biće besplatno za sve posjetioce.

Takođe, predviđen je i segment "Kafa sa članovima žirija", gdje će zainteresovani imati priliku da razgovaraju sa stvaraocima na istom mjestu gdje će biti održano i predavanje. Sa Hribarom će publika moći da razgovara 10. juna, 11. juna od 13 sati sa Miroslavom Momčilovićem, a sa Ivanom Đurovićem 14. od podneva.

Svečano otvaranje festivala održaće se u ulici Svetozara Markovića 10. juna uz VIS Tetra i film "Granice kiše". Osim VIS Tetra, na festivalu će od muzičara nastupiti i Marija Božović Trio i DJ Shar.

Poslednji Postovi